QAFP z miłości do jakości!

ROLNICY

Przystępujący do Systemu QAFP rolnicy, niejednokrotnie związani są z produkcją mięsa i wędlin od pokoleń. Często na początku działalności były to małe, rodzinne manufaktury, które dostarczały swoje wyroby wędliniarskie oraz mięso na stoły okolicznych mieszkańców, a z biegiem lat rozwinęły swoją działalność. Wraz z upływem czasu zakłady produkcyjne rozrosły się, wprowadzono nowe rozwiązania techniczne, poszerzyła się gama produktów i zdobyto nowe rynki zbytu, do zespołu dołączyli kolejni członkowie, również z następnych pokoleń rodziny. Rozwój firm to z jednej strony stawianie na nowoczesność – wprowadzanie najnowszych rozwiązań technologicznych, wzbogacanie wiedzy, a z drugiej strony tradycja – stosowanie rodzinnych, staropolskich receptur, naturalnych przypraw i ziół, unikanie substancji poprawiających smak i zapach (np. glutaminianu sodu). Dzięki dbałości na każdym etapie produkcji kulinarne mięso wieprzowe i drobiowe charakteryzuje idealna  kruchość i soczystość,  wysoka mięsność i odpowiednio niska zawartości tłuszczu, klienci doceniają jego delikatny, głęboki smak i  przyjemny zapach.

Wiele zakładów uczestniczących w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności z powodzeniem łączy wieloletnie doświadczenie z dostępnymi innowacjami technologicznymi, jest to doskonała recepta na stworzenie jedynych w swoim rodzaju, cenionych przez nabywców, produktów wysokiej jakości.

 

Wiele zakładów uczestniczących w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności z powodzeniem łączy wieloletnie doświadczenie z dostępnymi innowacjami technologicznymi, jest to doskonała recepta na stworzenie jedynych w swoim rodzaju, cenionych przez nabywców, produktów wysokiej jakości.

Qafp - rolnicy

EKSPERCI

W ramach koncepcji „od pola do stołu” System QAFP obejmuje swoim zasięgiem wszystkie ogniwa łańcucha produkcyjnego, dokładnie tak jak o produkcję dba dobry gospodarz. W Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP monitorowany jest cały  proces zaczynając od hodowli, poprzez ubój, przetwarzanie, pakowanie i transport, aż po sprzedaż. Wysokie normy weryfikowane są na każdym etapie produkcji i sprawiają, że konsumenci mają pewność, że mięso i wędliny ze znakiem QAFP są wytwarzane z poszanowaniem dobrostanu, dbałością o warunki chowu i żywienie zwierząt. Odpowiednio przeszkoleni eksperci dbają aby produkcja mięsa odbywała się zgodnie z wytycznymi i opracowanymi  procedurami, dzięki czemu jakość oferowanych wyrobów jest powtarzalna i wysokogatunkowa.  Ważne jest to, że QAFP to system dobrowolny, a przystępujący do niego producenci sami chcą poddać wytwarzane przez siebie mięso i wędliny pełnej weryfikacji przez niezależne jednostki certyfikujące.

 

Produkty sygnowane znakiem QAFP nie zawierają polepszaczy smaku, wypełniaczy ani barwników, cechuje je wykwintna smakowitość, właściwa soczystość i aromat. Dzięki temu, że rolnicy dbają aby były spełnione normy określone na każdym etapie produkcji, wyroby oferowane w Systemie Certyfikowanej Jakości Żywności cieszą się zaufaniem coraz większej liczby klientów.

QAFP - eksperci

KONSUMENCI

Smakosze doceniają naturalne, wytworzone według tradycyjnych receptur kulinarne mięso wieprzowe i drobiowe oraz wędliny QAFP. Produkty oferowane w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności  to  bogactwo smaku, idealnej kruchości oraz odpowiedniej zawartości tłuszczu i wartości odżywczych. Ważnym atutem jest to, że kulinarna wieprzowina i drób  są  niezwykle łatwe w obróbce termicznej  i świetnie sprawdzają się w każdej technice kulinarnej, cechuje je również niski ubytek w trakcie pieczenia czy gotowania. Dla konsumentów istotne jest również to, że kupując produkty sygnowane znakiem QAFP zapakowane próżniowo mają gwarancję, że wszystkie walory i wysoka jakość mięsa wieprzowego, drobiu i wędlin będzie zachowana na niezmiennym poziomie również na etapie  transportu, przechowywania w miejscach dystrybucji i domowych lodówkach, aż do momentu konsumpcji.

Wpis realizowany w ramach kampanii „Jakość z polskim certyfikatem” finansowanej z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

 

Doskonałe mięso wieprzowe i drobiowe oraz wędliny QAFP to wyborna jakość i kwintesencja doskonałego gatunku potwierdzone przez znawców – rolników, certyfikujących je ekspertów i zadowolonych konsumentów. Wieprzowe i drobiowe produkty ze znakiem QAFP są wytwarzane z pasją i sercem dla konsumentów o wyszukanym smaku.

QAFP - konsumenci doskonałe mięso