Aktualności

System QAFP rośnie w siłę

System QAFP opracowany przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego funkcjonuje na rynku od 2009 roku. W ostatnim tygodniu do systemu w zakresie zeszytu branżowego „Kulinarne mięso wieprzowe” przystąpiła Ubojnia Zwierząt Robert Rytel, wielkość produkcji w Systemie QAFP kształtuje się na poziomie 450 tys. świń w skali roku. 

Przedsiębiorstwo jest jednym z najnowocześniejszych i najprężniej rozwijających się w Polsce, dzienny ubój wynosi 2,5 tysiąca sztuk świń, zakład dąży do osiągnięcia skali 5 tysięcy sztuk na dobę.

Ubojnia Zwierząt Rober Rytel jest dostawcą świeżych półtusz do dużych regionalnych zakładów.

Według ostatnich badań przeprowadzonych w styczniu 2017 roku dt. znajomości certyfikatów jakości przyznawanym produktom mięsnym, spontaniczna i wspomagana znajomość znaku QAFP kształtowała się odpowiednio na poziomie 10% i 17% co oznacza, że co 10 Polak rozpoznaje znak QAFP.