Dariusz Zahorański

Z hotelem Radisson SAS w Warszawie,  związany jest od początku jego istnienia w Polsce, czyli od lipca 2002 roku. Z jego doświadczenia chętnie korzystały nowe hotele sieci Radisson SAS, otwierane w Polsce i za granicą – i tak Zahorański wspomagał między innymi kucharzy podczas uroczystego otwarcia hotelu Radisson SAS w Berlinie, Krakowie oraz Gdańsku.

Obecnie jest szefem Kuchni Hotelu Radisson BLU w Warszawie i trenerem nowych standartów obowiązujących w sieci na region Europy Wschodniej.

Odbył szkolenie u Yves Mattagne, który jest wyróżniony przez Francuską Akademię Kulinarną i posiada dwie gwiazdki Michelin w restauracji Sea Gril w Brukseli.

Ten MIstrz Kuchni QAFP, reprezentował Polskę podczas organizowanych przez państwa obu Ameryk pokazów kulinarnych i konkursów w Meksyku – Aregalla 2004.

Był również jednym z głównych trenerów młodzieżowej reprezentacji polski na Olimpiadę Kulinarną w Luksemburgu 2006.Trenował  drużynę pomorską na konkurs w Erfurcie w roku 2008, jeden z najwazniejszych i bardziej prestiżowych w europie i na świecie, zdobywając z nią brązowy medal. Juror wielu konkursów kulinarnych. Od 2009 roku jest prezesem OSSKiC.